sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Herkkua omenasta



 Testaan silloin tällöin uusia leivonta reseptejä. Heitän reseptin surutta pois, jos se ei jo heti ensimmäisellä kerralla vakuuta minua maullaan tai muuten onnistu. Kriteerinä onnistuneesta leivonnaisesta pidän sitä, että kelpuuttaisin leivonnaisen kuvitteelliseen kahvilaani. Niin, tähän kahvilaan, joka olisi yhdistetty kukkakauppa, lifestyle-puoti ja kakkukahvila. Iltaisin kun en saa unta teen mielikuvitusmatkan suloiseen putiikki-kahvilaani ja häärään siellä herttaisesti valkoinen röyhelöesiliina viuhuen. Juuri tällaiseen brodeerattuun essuun kuin kuopuksella on kuvassa. :)




 Tänään monen sunnuntain tapaan kokeilin uutta reseptiä. Selailin reseptikokoelmaani ja löysin tämän Anna-lehdestä talteen ottamani ohjeen. Tämä piiras oli minusta onnistunut ja hiukan erilainen kun useimmat omenapiirakat. Sitruuna antoi kivaa kirpsakkuutta. Kelpuuttaisin kahvilani kakkugalleriaan. :)


Juusto-omenapai

125 g voita
½ dl fariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraryynejä
1 sitruunan raastettu kuori

TÄYTE
3 omenaa
1 rkl voita
2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
200 g tuorejuustoa
1 muna
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu

PINNALLE
1 liivatelehti
2 dl kevytranskankermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta

Kuumenna uuni200-asteiseksi. Peitä noin 24 cm:n kokoisen irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla. Sulata voi ja lisää muut pohjan ainekset. Painele taikina vuokaan. Tee noin 3 cm:n korkuiset reunat. Anna pohjan hetki kovettua pakastimessa. Esipaista pohjaa noin 6 minuuttia. Laske uunin lämpö 175 asteeseen. Leikkaa kuoritut omenat kuutioiksi. Paista omenapaloja hetki voin, sokerin ja kanelin kanssa. Kaada omenat esipaistetun pohjan päälle.

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos omenapalojen päälle ja kypsennä torttua 25 minuuttia.

Pehmitä liivatelehti kylmässä vedessä. Sekoita ranskankermaan sokeri, vaniljasokeri ja sitruunaraaste. Sulata liivatelehti pieneen tilkkaan kuumaa sitruunanmehua ja lisää kermaseokseen. Levitä kuorrutus tortun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Juusto-omenapain on hyvä antaa kiinteytyä jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista.


Minä en malttanut odottaa huomiseen. ;)


16 kommenttia:

  1. Ihanat unelmat..... :)
    Olin ihan valmis leipomaan tämän omenaherkun,
    mutta kaapista ei löytynyt fariinisokeria vaikka nopean kaappi-razzian teinkin. Viikolla siitten.

    Terkkuja
    Monica

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ainakin tarvitsen fariinisokeria niin harvoin ja sitten se helposti unohtuu kaappiin ja ikävästi kovettuu.

      Aurinkoista viikkoa sinulle! :)

      Poista
  2. Kauniita kuvia ja ihana resepti! Pitää kokeilla! <3 On niin herkullisen näköistäkin. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakka oli meillä nopeasti syöty! Jopa pikku neiti tykkäsi kakusta valtavasti, vaikka sitruuna antoikin siihen hieman kirpeää makua. :)

      Poista
  3. Kuulostaapas hyvältä ja näyttää , ilmoitahan kun kahvilassa avajaiset , tulen varmasti ;0)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lupaan varmasti kutsua sinut, kun kahvilassani joku päivä vietetään avajaisia! ;)

      Poista
  4. Onpas ihanan näköistä herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos AnuElina ja mukavaa viikkoa sinulle! :)

      Poista
  5. Nam, mikä herkku! Minä ostaisin kahvilastasi juuri tällaista kakkua :) Mukavaa viikkoa, T. Miia -KotiKaupungissa blogista

    VastaaPoista
  6. Kiitos Miia kun jätit kommentin! Lähdenpä nyt vierailemaan blogiisi. :)

    VastaaPoista
  7. Jännä juttu, minäkin kuvittelen aina leipomukseni mielikuvitus kahvilaani ja jos resepti ei ole hyvä en vaivaudu sitä enää tekemään. Tämä näyttää kuitenkin tosi hyvältä ja varmasti sopisi kahvilaankin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ehdottomasti kahvilan kakkuvitriiniin. ;)

      Poista
  8. Kiitos ihanasta ohjeesta. Puut tiputtelevat pihalla omenoita ja olen kokeillut monenlaisia uusia omenahillo,-mehu,-piirakka ym ohjeita ja tämä oli kyllä huippuhyvää. Ensimmäinen on syöty ja varmasti leivon kohta uuden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan Eija ollutkin hyvää! Minusta kivan erilaista kun aiemmat kokeilemani omenareseptit.

      Poista
  9. Oi, mikä ihana ohje ja hiukan erilainen omppuleivonnainen. Sinulla on ihanan kaunis blogi. :)

    VastaaPoista
  10. Kiitos Jenni ja tervetuloa lukijaksi! :)

    VastaaPoista

Kiitos sinulle, kun jätit kommentin! ♥