tiistai 1. tammikuuta 2013

Syytä juhlaan




Eilen uudenvuodenaattona tein tavallista juhlavamman pöytäkattauksen. Kattaus saattaa näyttää hyvinkin pramealta, mutta antakaapas kun kerron. ;)

Ruokailijoina olivat tärkeät vieraat, vain minä ja perheeni. :) Esikoiseni puuttui omine nuoren neidin menojen vuoksi. Kulunut vuosi ei aina ollut ihan pelkkää ruusuilla tanssimista, mutta iloja ja onnellisia hetkiä on mahtunut vuoteen paljon paljon enemmän kuin vastoinkäymisiä.

Illan menu oli vaatimaton, mutta sitä sanotaankin, että kattaus on jo puoli ruokaa.;) Pöydän katoin Ikean lautasilla, alennusmyynnistä ostamillani Riviera Maison -lyhdyillä, vanhoilla aterimilla ja Tallinasta ostetuilla kuohuviinilaseilla.
Viime kesän Tallinnan matkalta onnistuin valitsemaan kristallikaupasta kuohuviinilasit, joita olikin yllättävän helppo kerätä lisää. ;) Kannoin Tallinnassa laseja erittäin varovaisesti, etteivät "aarteeni" vaan rikkoutuisi. Ostohetkellä minua vaivasi jo lasien outo "tuttuus" ja sitten viikkoja myöhemmin tunteeni osoittautui oikeaksi. Kotipaikkakuntani Halpa-Hallissa näin saman lasisarjan yli puoleen hintaan siitä mitä olin Tallinnassa siistä maksanut. Olin tikahtua nauruun. Ostin toisen sarjan laseja ja nyt minulla onkin niitä vaikka pitää suuremmatkin juhlat. :D






Jälkiruoaksi tein suussa sulavan bannofee kakun.

Bannofee piiras
noin 10 annosta

Pohja
250 g digestive-keksejä
100 g voita

Täyte
1 tlk kondersoitua maitoa
2 banaania
2 dl kermaa

Päälle
suklaarouhetta tai kaakaojauhetta

Irrota maitotölkistä etiketti.
Laita avaamaton tölkki kattilaan kiehuvaan veteen niin, että koko tölkki on veden peitossa.
Keitä miedolla lämmöllä 3 tuntia, lisää vettä kiehumisen aikana.
Ota tölkki pois vedestä ja anna jäähtyä hetki.

Sulata voi kattilassa tai mikrossa.
Hienonna keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla.
Lisää keksinmurut sulaan voihin.
Painele keksimuru-voiseos piirakkavuokaan tai irtopohjaiseen vuokaan. Laita hetkeksi kylmään kovettumaan.

Avaa jäähtynyt maitotölkki ja sekoita tasaiseksi.
Kaavi toffee piirakkapohjan päälle.
Viipaloi banaanit toffeen päälle.
Vaahdota kerma ja lusikoi banaanien päälle.

Koristele pinta halutessasi suklaarouheella tai kaakaojauheella.





Pöytäliinan on äitini ommellut pellavakankaasta. Jätin sen silittämättä, koska se mielestäni on näin rustiikkisemman ja kauniimman näköinen. Kangas ja servetit Lapuan Kankurit.



Blogini täyttää tänään viisi vuotta. En varmasti olisi uskonut, jos minulle olisi aloittaessani kerrottu, että vielä viiden vuoden kuluttua pidän blogiani. Blogini syntyi pelkästä uteliaisuudesta blogin perustamiseen. Halusin tietää miten tämä kaikki tapahtuu, postausten tekeminen ja kuvien liittäminen juttuihin jne. Olen saanut paljon tältä harrastukseltani. Minua vaivaa pieni syyllisyys siitä, että olen itse laiska kommentoija, vaikka tiedän kommenttien ja viestien ihanasti piristävän saajaansa ja tuovan hyvää mieltä.

Lämmin kiitos näistä vuosista ja halaus Teille blogini lukijat! ♥

19 kommenttia:

  1. Kiitos <3 Kaunis kattaus, ihanan näköistä. Ja mitäs sitä aina vieraille kattamaan, oli varmasti juhlavan tuntuista istua noin kauniiseen pöytään oman perheen kesken. Hassu juttu noiden lasien kanssa! Onnea viisivuotiaalle blogille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija, lapset kyllä hiukan ihmettelivät "hienoa" kattausta. Inspiraation lähteenä toimivat uudet RM lyhdyt. :)

      Poista
  2. lirlistä ostin banofee kakun ja söin melkein yksinäni oli herkullista! Muttei taatusti vedä vertoja siun tekemälle!!!! Upea kattaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kakkua myydään siis valmiinakin. Täytyypä joskus testata. :)

      Poista
  3. Kaunis kattaus ja hienot lasit! Eipähän harmita niin kovasti, jos yksi sattuu menemään rikki -niitä jos saa läheltä lisää ;D Tuo kakku on epäilemättä suussasulava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ja sarjaa voi kartuttaa myös viinilaseilla. ;D

      Poista
  4. Ihana kattaus! Ja kyllä olen sitä mieltä että itseä ja omaa perhettä varten jos kelle on ihana laittaa asioita kauniisti esille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä sellainen esteetikko, että nautin juuri tällaisista hetkistä. :)

      Poista
  5. Hyvää tätä Vuotta! Kaunis kattaus. Erityisen ihana on mielestäni tuo liina. Sinulla on kaunis blogi, jota on ihana lukea. Onnea siis 5-vuotiaalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Noora ja oikein ihanaa uutta vuotta sinullekin! :)
      Liinan mallin näin jossain nettipuodissa.

      Poista
  6. Tuota pitää kokeilla, tuo maito "pelottaa" pikkusen jauhopeukaloa :)
    Leivon kerran vuodessa pari juustokakkua ja se siinä...
    Saaneen linkittää ohjeesi blogistani omille lukijoilleni?
    Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maidon kanssa ei voi epäonnistua. Kaikin mokomin voit linkittää.

      Poista
    2. Muutes, Mos Moshit olivat yllättävän venyvää mallia.;)Sama tuumakoko muista merkeistä ei kuunaan olisi sopinut jalkaani.

      Poista
  7. Onnea pitkästä rupeamasta!

    Kaunis kattaus kruunaa aterian ja se on ilo silmälle:)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana kattaus, ja aina ei kaiken tarvi olla kallista ja merkkiliikkestä hankittua, nättiä saa halvallakin ja vaikka Halpa-Hallista ;) Ajattelin juuri kun katsoin kuvaa, että mistähän ihana pöytäliina on ostettu ja sitten luin että äitisi on sen tehnyt, aivan ihana! Voi kun osaisi ommella! Haaveenani on ollut ompelukone ja opettelu ompelemaan, mutta en ole vielä saanut aikaseksi hankkia ompelukonetta kun pelkään, että se jäisi vaan johonkin nurkkaan ;)
    Onnea 5 v blogille, se on ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanne! Minulla on äidiltäni saatu vanha ompelukone, mutta koska meillä ei ole sille sopivaa työtasoa, on se varastoituna kodinhoitohuoneen kaappiin. Sen nyt arvaa kuinka siinä sitten on käynyt. Siellä se pysyy kaapin uumenissa ja kuinkas sitä sanotaan, suutarin lapsista... :)

      Poista
  9. Voi, joko siitä on niin monta vuotta!! Onnittelut reippaalle 5-vuotiaalle!=D

    VastaaPoista

Kiitos sinulle, kun jätit kommentin! ♥