sunnuntai 12. toukokuuta 2013

KruunutehdasVihdoinkin taitaa tulla kesä! Ilma on lämmennyt huomattavasti ja nurmikko vihertää. :)
 
Kuopuksen syntymäpäiviä vietetään kesäkuussa ja valmistelut ovat jo hyvällä mallilla. Ehei, en yleensä valmistaudu näin aikaisessa vaiheessa juhlatunnelman luomiseen, mutta tiedättehän, kun inspiraatio iskee on toimittava.
Tyttönen oli askarrellut päiväkodissa suloisen prinsessakruunun ja saimme idean valmistaa kaikille syntymäpäivävieraille kotiin viemisiksi kruunut. Jäljensin kaavan päiväkodin kruunusta ja Pinterestistä löysin joukon inspiraation lähteinä toimineita valokuvia diy kruunuista.

Kruunut on valmistettu valkoisesta isosta (46 cm x 64 cm) pahvista. Yhdestä kartongista tuli neljä kruunua. Varastossa oli kuviollista ohuempaa pahvia, jolla päällystin kruunun etuosan. Sävyihin sopivaa kangasta löysin äitini kangasvarastosta. Kangassuikale laskostettiin ja ommeltiin ompelukoneella kiinni pahviin.

Kotoa löysin rikki menneen hiuspannan ruusukkeen ja Keskisen kyläkaupasta ostin lisää euron hintaisia ruusukkeita. Ruusukkeet kiinnitin niissä olleilla hakaneuloilla pahviin kiinni. Lisäsin vielä erilaisia silkkinauhoja.

 Askarteluvarastosta löytyi myös sopivia "timantteja" ja perhosia. Perhosiin lisäsin kimalletta.
Minun täytyi vallan jarrutella itseäni, sillä koko ajan olisin halunnut lisätä koristeita. :D En tiedä, saattoipa tämä mennä hiukan överiksi, mutta pikku neiti ainakin tykkäsi! :)

Kruunun sivut kiinnitin kuumaliimalla yhteen. Varmuudeksi laitoin vielä saumasta niitillä kiinni. Kaikkiaan kruunuja syntyi kahdeksan kappaletta. Taidanpa napata yhden mukaani suunnatessani ensi kuussa Tukholmaan... ;)
Kaikki tarvikkeet lukuunottamatta euron kappaleelta maksavia seitsemää ruusuketta, löytyivät kotoa. Ajatusta olisi voinut viedä hieman eteenpäin askartelemalla kruunuille hienot hattu- tai kruunurasiat. Rasioista olisin tehnyt kuitenkin jo paljon yksinkertaisemmat. :)
Posti toi viime perjantaina suloistakin suloisemman lähetyksen. Palaan tähän loppuviikosta.


Aurinkoa viikkonne! ♥
 

10 kommenttia:

 1. Ihania kruunuja, mäkin haluun tulla prinsessaks ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanne, mikä ettei! :) Kyllä minäkin liihottelin tänään kruunu päässäni. :)

   Poista
 2. Voi kauneus sentään! Teillä on sitten tulossa varsinaiset prinsessapäivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, nyt täytyy vielä yrittää pitää prinsessateemaa yllä, sillä aivan liian nopeasti lapsukaiset kasvavat. Luulempa, että prinsessateema ei enää välttämättä kouluiässä iske. :)

   Poista
 3. Joo ompa kauniit kruunut, mie haluisin kanssa prinsessaksi! Meillä kun on viisi poikaa, eikä lainkaan tyttöjä, ei pääse tuollaisia ihanuuksia näpertelemään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taija, pojille voisi tehdä ritarin tai prinssin päähineet! Oikein jo innostuin... :)

   Poista
 4. Ihan huikeita luomuksia! Alkaa sormia jo kutisemaan askarteluvimma:) Mutta siis käsitinkö oikein, A5 kokoisesta kartongista 4 kruunua...? Eli kruunut on suht pieniä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jösses Sanna, mitä minä hourin! Ei todellakaan mikään A5 koko! :D Kävin nopeasti korjaamassa. Kruunut todellakin sellaista kokoa, että mahtuvat lapsen päähän. :) Kiitos sinulle!

   Poista

Kiitos sinulle, kun jätit kommentin! ♥