sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Yhdessä ystävien kanssa
Viime viikon sunnuntaina kutsuin kaksi ystävääni meille leipomaan macaron-leivoksia. Aiemmin kukaan meistä ei ollut kokeillut niiden valmistamista ja suurella jännityksellä aloitimmekin puuhan. Jokaisella meistä oli eri ohje, joten samalla testasimme mikä niistä osoittautuisi parhaimmaksi. Toisaalta macaron-leivosten valmistaminen tuntuu olevan välillä aikamoista tähtitiedettä ja tuuristakin kiinni.  Oma ohjeeni oli täältä. Vaaleankeltaisissa macaron-leivoksissa oli mangotuorejuustosta ja mangososeesta valmistettu täyte. Vaaleanpunaisissa taas oli vaniljatuorejuustosta ja survotuista mansikoista valmistettu täyte. Jälkimmäinen oli erityisesti lasten mieleen ja pojan sanoin lopputulos oli: 5/5! :) Lopputulos yllätti aikuisetkin positiivisesti. Leivokset olivat helppoja valmistaa, mutta kuten sanottua, tuuriakin tarvitaan, että kaikki tähdet ovat leivonnassa kohdallaan ja lopputulos onnistunut.Omistanikin täydellisyys on kaukana, mutta ehkäpä tässäkin harjaantuu. :)

Aina silloin tällöin harrastamme ystävieni kanssa tällaisia yhteisiä leivontapäiviä. Leivonnan lomassa vaihdamme kuulumisia ja kahvittelemme. Nytkin joimme samalla minun syntymäpäiväkahvit.
Tapaamme ystävieni kanssa seuraavan kerran joululeivonnaisten merkeissä. Suunnitteilla silloin joulumakeisten valmistus. :)

Eilen olin vielä kovin kesäinen ilma ja mamsellin kanssa teimmekin pienen pyöräretken aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Tänään sitten ihan jotain muuta. Kyllä, syksy on nyt täällä! :)

Ihanaa alkavaa uutta viikkoa!

5 kommenttia:

 1. Voi rakkaus miten idyllisiä kuvia <3 Todellista ihanuutta <3

  ❤: Lotta / My Happybubble

  VastaaPoista
 2. Toihan on todella kiva tapa viettää aikaa yhdessä. Macaronsit näyttää herkullisilta, kauniit kuvat.

  VastaaPoista
 3. Hurmaavat macaron- leivokset! Eteeriset ja kauniit kuvat!
  Olen itsekin meinannut monesti kokeilla ja tämä kannusti, kun luulin tähtitiedettä tarvittavan...
  Nauti tummuvista syysilloista ja korillinen lämpöä vielä täältä etelän auringon syleilystä!

  VastaaPoista
 4. Mulla on blogissa arvonta, ajattelin vinkata sullekin! http://bytiahenriikka.blogspot.fi/2014/10/syksyn-arvontaa.html

  VastaaPoista
 5. Aivan ihastuttavia kuvia. Erityisesti nuo pinnit on ★
  Valoisaa viikkoa sulle!

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, kun jätit kommentin! ♥