torstai 28. toukokuuta 2009

Vielä hiukan Budapestiä...

Olen aina ihaillut Itävallan keisarinna Elisabetiä eli Sissiä. Nuorempana katsoin hänestä tehtyjä hyvin romantisoituja elokuvia. Todellisuudessa hänen kohtalonsa oli kovin julma. Nyt ilokseni TV2 näytti jälleen nämä elokuvat uusintana.


Budapestin suosituimmasta ja kuuluisimmasta kahvila Gerbeaudista oli ostettava kotiin tuliaisiksi Sissi-suklaata. Kahvilan leivostiski on Keski-Euroopan pisin 11 metriä.Budapestin matkalla poikkesimme kahville myös Budan vanhimpaan kahvilaan Ruszwurmiin.
Sisällä on vain muutama pöytä, mutta keskiaikainen tunnelma on ainutlaatuinen.
Tässä ihastuttavassa kahvilassa Keisarinna Sissi tapasi nauttia tuota yllä olevan kuvan leivosta, jonka nimeä en enää muista.
Minun makuuni jopa hieman liian makeaa... :)


Toivotan kaikille mitä ihaninta tulevaa viikonloppua!
Nautitaan helteisistä päivistä!


7 kommenttia:

 1. ...Nämä kuvat saavat veden kielelle. Ja varmuuden siitä että tuonne on päästävä.
  Mitä ostit tuolta reissulta? Oliko siellä antiikkia missä mittakaavassa? Olisi ihana nähdä jos teit jotain löytöjä.

  Mukavaa alkavaa viikonloppua :)
  Halauksin Sanna

  VastaaPoista
 2. Hei Sanna!
  Muutamissa antiikkikaupoissa poikkesin ja ihan mukavasti niitä Budapestissä onkin. Tavara oli tietenkin hieman koristeellisempaa kuin täällä meillä. Hinnat olivat kohtuullisia ja tinkiminen kuuluu asiaan. Kuitenkaan mukaani ei tarttunut mitään, mikä nyt hieman harmittaa. Jonkin verran ostin unkarilaisia käsitöitä. Matka muuten oli mitä suuremmilta osin kulttuuri- ja historiapläjäys! :)

  VastaaPoista
 3. Beautiful Items!!! And the dessert looks delicious...Love Tiina...

  VastaaPoista
 4. Ilahduin, kun huomasin sinun käyneen vierailulla:)

  Huh, täytyy sanoa, mikä leivostiski;D Kuinka siellä ikinä pystyy päättämään, mitä maistaisi, koskien niin aikuisia kuin lapsia...;D

  Ihania juuri tuollaiset vanhat ja tunnelmalliset kahvilat! Ja Sissi-elokuvia olen inäkin katsonut.:)

  Kiitos todella kauniista kuvistasi!!

  VastaaPoista
 5. Oi, mä muistan kanssa ne Sissi-elokuvat. Aivan ihania kaikki. Olisipa kiva katsoa niitä uudestaan! Kivoja tunnelmia Budapestista!

  VastaaPoista
 6. Hallå där, vacker blogg och va kul att du har varit i Budapest! Vi ska dit i sommar, men bo i Wien, kanske du har ngt shoppingtips , resturantips el annat man inte får missa? Ser du har en finsk blogg och chansar här nu, kanske du inte alla pratar svenska, då får jag återkomma med engelska... Mari.

  VastaaPoista
 7. Ihana blogi, ja kuinka paljon tutuilta tuntuivat kirjoituksesi!!! Minäkin rakastan kaikkea vanhaa, kotisi on NIIN kaunis, ja Sissi on ollut lapsuudesta saakka "idolini". Minulla on kaikki Sissi elokuvat, niitä katsellaan tyttöni kanssa aina silloin tällöin... olen jopa ommellut juhlavaatteeksi itselleni Sissin tirolilaispuvun... kopiotu suoraan elokuvasta! Hih, ei taida tosin tällä hetkellä mahtua päälle! Ihana blogisi siirtyi suosikkeihini, joten "tavataa" taas ja ihanaa alkavaa vuotta! Milana

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, kun jätit kommentin! ♥