sunnuntai 21. lokakuuta 2012

RetkeilyäViime viikonlopun pääkaupunkiseudun retken yhteydessä kävimme Vantaalla ja siellä suuntana sisustajan unelma paikka Cobello. Olisin voinut viettää liikkeessä hyvän tovin, mutta seuralaiset saivat tekemään ostopäätökseni nopeasti. Mukaan lähti kaksi pöytälamppua ja pienet tupsut jotka saivat paikan työn alla olleesta senkistä. Ystäväni kuvasikin Cobelloa sanoin, että oikeastaan sinun ei tarvitsekaan käydä muissa liikkeissä, Cobellosta löydät kaiken tarvittavan. :)
Senkki maalattiin hiomisen jälkeen valkoisella pohjamaalilla. Sen jälkeen maalasimme pinnan harmaaseen taittavalla valkoisella kalustemaalilla. Lopuksi teimme vielä vahauksen niin, että levitimme ensin mehiläisvahan, sitten tumman harmaan vahan (Osmocolor) ja vielä lopuksi mehiläisvahan. Näin pinnasta tuli elävän näköinen. Tumman harmaa vaha jätti pinnan pieniin koloihin mukavasti tummia kohtia. Valitettavasti kuvasta ei näy kaapin kaunis pinta.

Eilen neljän naisen ryhmä teki vierailun Pietarsaareen. Kohteena oli ihanan Janetin Madame&Madamoiselle. Ihastuin ikihyviksi Valerien viime kevään/kesän kokoelman takkiin. Huokaus sentään, taisin viime yönä nähdä untakin tuosta kauniista takista! :)
Kiitos sinulle Janet vieraanvaraisuudestasi! 

Nyt lähden lasten kanssa ulos leikkaamaan osan perennoista matalaksi. Kaikkia en raaski, sillä talvella lumen tullessa maahan on hauska kun hangesta törröttää kasvin varsia. Pelargoniat ovat terassilla vielä täydessä kukassaan, mutta on aika vaihtaa ne talviruukkuihin ja pian viedä autotalliin talvehtimaan. Jotain uuttakin kukkapenkissä tapahtuu. Lempikasvini jouluruusu avaa nuppujaan. :)

Pirtsakkaita syyspäiviä viikkoonne!


14 kommenttia:

 1. Senkistä tuli aivan ihana.. Ja Cobello on kyllä ihan unelma paikka.. Käyn usein siellä koska työpaikkani on lähellä... Tule hyvä mieli seillä käydessä...
  Kraam
  Sanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cobellossa olisi kyllä pitänyt viettää oikein kunnolla aikaa. Putiikki oli täynnä kaikkea kaunista! Hieman oli jo laitettu jouluakin... :)

   Poista
 2. Kiitos minunkin puolesta Janetille! ja Sinulle! Oli oikein mukava päivä.

  T:Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan ollutkin mukava päivä Rouva Linssi! :) Otetaan samanlainen retki joku päivä uudelleen... :)

   Poista
  2. Heh, nyt vasta huomasin "kerro kerro kuvastin...." Katsoin ensin, että Janet kuvaa :)

   Ajellessani kotiin tuli heti mieleen, mitä täälläkin päin voisi järkkäillä! Naistenreissut on vaan niin paljon idearikkaampia, kun saa jakaa kaiken mieleentulevan ja on monta paria silmiä huomioimassa ympärilläolevaa :D


   Poista
  3. Voi Eija, teillä päin olisi paljon uusia paikkoja naisille... :)

   Poista
 3. Det var så trevligt, att ni alla trevliga tjejer besökte min butik! Ha en fin ny vecka! Kram Janet

  VastaaPoista
 4. Hej Jonna! Jäklar också, det är ju som rena grekiskan för mig härinne .... : ) Google translate? Kan rekommendera den, dina inlägg blir dubbelt så skojiga, en gång påstod google att jag var Gustav III syster till exempel : ). TACK söta du för att du länkar med mig. Är de supersöta ungarna dina?
  Kram Maria-Isabel

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hej Maria-Isabel! Jag vet Google translator. Hih hii. :) Ja, ungarna är mina. :)   Poista
 5. Heippa
  Pakko kertoa, että perennoita ei kannattaisi ollenkaan leikata syksyllä. Ne saattavat kärsiä siitä pahasti, koska juurakkoon pääsee onttoja varsia pitkin vettä, joka jäätyessään halkaiseen juurakon. Jotkut perennat saattavat jopa kokonaan kuolla sen takia. Syksyllä saa siis jättää kaiken sikseen odottamana kevättä ja uutta kasvua. Sarviorvokki on ainoita, joka kannattaa leikata alas jo syksyllä, koska se saattaa saada sienitauteja jos varret jätetään maahan.
  Hauskaa, että jouluruusu alkaa nyt kukkimaan, täytyypä käydä katsomassa myös omani...
  Kauniit lamput ja tupsut!
  Nimim. kasvihöpö

  VastaaPoista
 6. Kiitos kasvihöpö! Onni siis onnettomuudessa. Viime viikonloppuna en ehtinyt kuin pelargoniat viedä talviteloilleen. Nyt sitten yht'äkkiä tuli lumi ja pakkanen ja en viitsinyt enää katkoa suunniteltuja perennoja. Hyvä näin! Viestissäsi on kyllä totuuden siemen! :)

  VastaaPoista
 7. Olisipa kannattanut, myös vierailla kokkolassa astia. Siellä aivan huikee sisustusputiikki N-style :)

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, kun jätit kommentin! ♥