sunnuntai 15. joulukuuta 2013

AskartelujaInnostuimme pikku mamsellin kanssa viikolla askartelemaan. Pinterestissä olin ihastellut suloisia huopakankaasta tehtyjä macaron-leivoksia. Paperinauhasta ja Tiimarista löysin sopivan hempeän värisiä kankaita. Päällysosat ovat hieman eri sävyä kuin "täyte", niin että tulos on mahdollisimman aito. Ohjeet leivoksiin ovat täältä.


Macaron-leivoksille halusin tehdä myös hienon laatikon. Netistä löysinkin tulostettavat Laduree-pakkaukset. Näillä päällystin Paperinauhasta ostetun laatikon. Laatikon sisäosan maalasin valkoisella askartelumaalilla ja vuorasin laatikon vielä silkkipaperilla. Pakkaus viimeisteltiin Tiimarista ostetulla silkkinauhalla. Tulostettavat Laduree-pakkaukset täältä.
Macaron-leivoksista tuli herkullisen näköisiä ja voi sitä pikku mamsellin riemua, kun näki nämä leivokset. Alun perin oli tarkoitus antaa nämä tyttöselle joululahjaksi, mutta  hän pääsi lahjan jäljille huolimattomuuttani. :)

Ompelukonetta ei tarvita laisinkaan, joten leivosten tekeminen on helppoa. Innostuin näistä niin, että olisin tehnyt näitä yömyöhään. :)
Lopuksi vielä askarteluvinkki söpöstä enkelistä, joka on helppo toteuttaa lasten kanssa.  Esikoiseni on aikoinaan tehnyt tällaisia enkeleitä ja ne ovatkin meillä rakkaimpia joulukoristeita. Pikku maselli päätti tehdä näitä kokonaisen enkelparven. :)
Itsekovettuvasta askartelumassasta tyttö muotoili enkelille vartalon. Massan kuivuttua lisättiin helmaan hopeakiillettä. Siivet leikattiin pahvista ja myös niiden reunat koristeltiin kiilteellä. Villalankatukka liimattiin päähän ja lisättiin valkoisesta huopakankaasta tehty hiippalakki. Koristeeksi lakkiin lisättiin hopeanauhaa. Lopuksi mamselli piirsi silmät isosiskon vanhan enkelin mallin mukaan. Näitä enkeleitä saatiin yhdestä askartelumassapakkauksesta siis kokonainen enkelparvi. Jokunen enkeli muutaa uuteen kotiin. Ne kääräistään sellofaaniin ja viedään lahjaksi ainakin mummolaan. :)

Meillä vietiin jo ensimmäinen joulukuusi pois. Aloitetaankin nyt täällä kotona jo "toinen" joulu tälle vuodelle. ;)
Nautitaan täysin sydämin tästä kuluvasta ajasta!

4 kommenttia:

 1. Söötit askartelut. Mukavaa adventtia!

  VastaaPoista
 2. Voi että miten ihania! Minulla ihan makunystyrät heräsivät ;)
  Jahka meidän Ainokin kasvaa vähän isommaksi, me tehdään ihan varmasti tuollaisia myös. Toistaiseksi vain aidoille taitaa olla kysyntää.

  Ihanaa 3 adventtia perheellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä ovat herkullisen näköisiä. Ihan tekisi mieli itsekin leikkiä. :)
   Ihanaa adventti-iltaa myös teidän perheelle!

   Poista

Kiitos sinulle, kun jätit kommentin! ♥