sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Pikkuleipiä ja arvonnan voittaja



Jälleen sunnuntai leipomuksia. :)
Leivoin vaaleita keksiä iltapäiväteen kyytipojaksi. Pikkuleivät tein Miss Etoile-muoteilla ja päällystin ne vaaleansinisellä ja valkoisella tomusokerikuorrutteella. Eräs leipuri kertoi, että tästä tomusokerikuorrutteesta käytetään ihan väärin nimitystä pikeeri, joten olkoon nyt tässä sitten ihan vaan tomusokerikuorrute.;)
Koristeet ovat sokerimassasta ja apuna käytin erilaisia muotteja, joita saa leivontarvikeliikkeistä.
Tomusokerikuorrutteen teen kokeilemalla. Yksi kananmunan valkuainen, tomusokeria ja tippa sitruunan mehua. Seoksen täytyy olla sopivan löysää, että se leviää tasaisesti pikkuleivän pinnalle. Ilmakuplat saa pois puhkaisemalla kuplan hammastikulla.


Pikkuleipien ohje:

2,5 dl sokeria
150 g pehmeää voita tai margariinia
1 kananmuna
0,5 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
hieman raastettua sitruunankuorta (voi jättää pois)
6,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa)

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää tämä seos taikinaan.Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.

3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2- tuntia tai kunnes taikina on kovettunut.

4. Kauli taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-7 min. koosta riippuen 200 asteessa, kunnes reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele.





kuva:Pinterest

Ja sitten! Tuhannet lämpimät kiitokset onnitteluista ja arvontakommenteista! Lekemer.fi-verkkokaupan onnellinen voittaja arvottiin perinteisin menoin. Tulostin kommentit niin, että blogin lukijaksi kirjautuneet saivat kaksi kommenttitulostetta. Voittaja nostettiin hatusta. :) Onnettarena toimi esikoiseni. Voittajaksi arvottiin:

Jaana P-H
kommentilla:
Voi että, kun oli herkullisen näköisen ja söpöjä leivoksia. Mukana arvonnassa minäkin!

Lämpimät onnittelut!
Lähetätkö sähköpostia minulle osoitteeseen: pitsinauhaa@luukku.com.


Ihanaa viikkoa Teille kaikille! :)



12 kommenttia:

  1. Voi hyvät hyssykät. miten suloisia pikkuleipiä! Raskiiko noita syödäkään! Minuakin inspiroisi kokeilla noita koristelutaitojani, mutta en taida oikein osata... Joskus kyllä rohkaistun! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teijuliini, kokeile vaan rohkeasti keksien tekoa. Koristelu ei ole vaikeaa ja se vie mennessään. Kannattaa varata koristelutarvikkeita heti sopiva määrä ja antaa luovuuden viedä. :)

      Poista
  2. Eihän noita keksejä raaski syödä...ihania!
    Onnea voittajalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina, tuosta taikinasta tulee suuri määrä joten herkkuja voi syödä mielin määrin! :)

      Poista
  3. Oi miten kauniita keksejä!! Eihän noita voi syödä edes! :D

    VastaaPoista
  4. Oi mitä ihanuuksia olet leiponut. Hempeitä ja herkullisen kauniita!

    VastaaPoista
  5. Aivan ihania leipomuksia. Miten noita raaskii syödä? Täytyykin napata ohje talteen :)

    VastaaPoista
  6. Todella suloisen ja herkullisen näköisiä leivonnaisia :)

    VastaaPoista
  7. Siis mää en kestä!! :) Olen ihastellut noita Miss Etoilen muotteja kaupassa, enkä raaskinut ostaa! Nyt kun näen nämä ihanat keksisi harmittaa todella! Olet kyllä koristellut taitavasti! Teitkö reunat paksummalla tomusokerikuorrutteella ja keksin täytön ohuemmalla? Nätit on! Sanna, Villa Elsalla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan Sanna, tällä kertaa en tehnyt reunoja paksummalla kuorrutteella vaan levitin kuorrutteen suoraan keksin pinnalle. Kuorrutteesta tuli juuri sopivaa, ettei valunut yli reunojen. Kuorrutteen tekoon saa helposti oikean tuntuman harjoittelemalla ja oppii tekemään koostumukseltaan juuri sopivaa. Tärkeää on kuorrutteen vatkauksen jälkeen kopsutella astiaa vaikka pöydän kulmaan. Näin ikävät kuplat poistuvat seoksesta.

      Poista

Kiitos sinulle, kun jätit kommentin! ♥