Jälleen sunnuntai leipomuksia. :)
Leivoin vaaleita keksiä iltapäiväteen kyytipojaksi. Pikkuleivät tein Miss Etoile-muoteilla ja päällystin ne vaaleansinisellä ja valkoisella tomusokerikuorrutteella. Eräs leipuri kertoi, että tästä tomusokerikuorrutteesta käytetään ihan väärin nimitystä pikeeri, joten olkoon nyt tässä sitten ihan vaan tomusokerikuorrute.;)
Koristeet ovat sokerimassasta ja apuna käytin erilaisia muotteja, joita saa leivontarvikeliikkeistä.
Tomusokerikuorrutteen teen kokeilemalla. Yksi kananmunan valkuainen, tomusokeria ja tippa sitruunan mehua. Seoksen täytyy olla sopivan löysää, että se leviää tasaisesti pikkuleivän pinnalle. Ilmakuplat saa pois puhkaisemalla kuplan hammastikulla.
Pikkuleipien ohje:
2,5 dl sokeria
150 g pehmeää voita tai margariinia
1 kananmuna
0,5 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
hieman raastettua sitruunankuorta (voi jättää pois)
6,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa)
1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää tämä seos taikinaan.Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2- tuntia tai kunnes taikina on kovettunut.
4. Kauli taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-7 min. koosta riippuen 200 asteessa, kunnes reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele.
![]() |
kuva:Pinterest |
Ja sitten! Tuhannet lämpimät kiitokset onnitteluista ja arvontakommenteista! Lekemer.fi-verkkokaupan onnellinen voittaja arvottiin perinteisin menoin. Tulostin kommentit niin, että blogin lukijaksi kirjautuneet saivat kaksi kommenttitulostetta. Voittaja nostettiin hatusta. :) Onnettarena toimi esikoiseni. Voittajaksi arvottiin:
Jaana P-H
kommentilla:
Voi että, kun oli herkullisen näköisen ja söpöjä leivoksia. Mukana arvonnassa minäkin!
Lämpimät onnittelut! ♥
Lähetätkö sähköpostia minulle osoitteeseen: pitsinauhaa@luukku.com.
Ihanaa viikkoa Teille kaikille! :)
Voi hyvät hyssykät. miten suloisia pikkuleipiä! Raskiiko noita syödäkään! Minuakin inspiroisi kokeilla noita koristelutaitojani, mutta en taida oikein osata... Joskus kyllä rohkaistun! :D
VastaaPoistaKiitos Teijuliini, kokeile vaan rohkeasti keksien tekoa. Koristelu ei ole vaikeaa ja se vie mennessään. Kannattaa varata koristelutarvikkeita heti sopiva määrä ja antaa luovuuden viedä. :)
PoistaEihän noita keksejä raaski syödä...ihania!
VastaaPoistaOnnea voittajalle!
Kiitos Irmastiina, tuosta taikinasta tulee suuri määrä joten herkkuja voi syödä mielin määrin! :)
PoistaOi miten kauniita keksejä!! Eihän noita voi syödä edes! :D
VastaaPoistaOi, kiitos Tiina! :)
PoistaOi mitä ihanuuksia olet leiponut. Hempeitä ja herkullisen kauniita!
VastaaPoistaKiitos Marianne! :)
VastaaPoistaAivan ihania leipomuksia. Miten noita raaskii syödä? Täytyykin napata ohje talteen :)
VastaaPoistaTodella suloisen ja herkullisen näköisiä leivonnaisia :)
VastaaPoistaSiis mää en kestä!! :) Olen ihastellut noita Miss Etoilen muotteja kaupassa, enkä raaskinut ostaa! Nyt kun näen nämä ihanat keksisi harmittaa todella! Olet kyllä koristellut taitavasti! Teitkö reunat paksummalla tomusokerikuorrutteella ja keksin täytön ohuemmalla? Nätit on! Sanna, Villa Elsalla
VastaaPoistaHei vaan Sanna, tällä kertaa en tehnyt reunoja paksummalla kuorrutteella vaan levitin kuorrutteen suoraan keksin pinnalle. Kuorrutteesta tuli juuri sopivaa, ettei valunut yli reunojen. Kuorrutteen tekoon saa helposti oikean tuntuman harjoittelemalla ja oppii tekemään koostumukseltaan juuri sopivaa. Tärkeää on kuorrutteen vatkauksen jälkeen kopsutella astiaa vaikka pöydän kulmaan. Näin ikävät kuplat poistuvat seoksesta.
Poista