perjantai 25. huhtikuuta 2014

Skansen

Pääsiäisen pyhinä teimme pienen retken Tukholman Skansenille ja Junibackeniin. Junibackenin satujuna oli ihana, mutta kunpa vaunussa olisi ollut sellainen nappula millä vaunun olisi saanut pysäytettyä hetkeksi paikoilleen. Olisi ollut hauska tutkia tarkemmin satujen pohjalta rakennettua pienoismaailmaa, vaikkapa nyt Eemelin Vaahteramäkeä. :)

Kevät oli jo paljon pidemmällä Tukholmassa kuin täällä meillä. Kirsikkapuut kukkivat kauniisti ja heti kotiin päästyäni meninkin tarkastamaan oman viime keväänä istutetun kirsikkapuuni. Pienet olivat vielä lehtien korvat ja saattaapa ollakin niin, että puu ei kukikaan vielä ensimmäisenä vuotenaan.
Skansen on ollut jo pitkään haaveenani, mutta jostain syystä se on aina jäänyt käymättä. Nyt pääsiäisenä unohdimme tyystin shoppailun ja keskityimmekin täysin lasten suosikkikohteisiin.
Skansen oli hurmaava. Kevätpäivä oli hyvin lämmin ja luonto juuri puhkeamaisillaan vihreyteensä. Voin vain kuvitella millainen paikka on kesällä.


Perheet viettivät aurinkoista päivää piknikillä. Näytti siltä, että kenelläkään ei ollut kiire ja kaikki olivat liikkeellä leppoisalla mielellä. Pääsiäisen ajan markkinat toivat paikkaan oman tunnelmansa. Hevoskärryt kuljettivat halukkaita ja ripaus vanhan ajan tunnelmaa oli käsin kosketeltavissa. Oih, kyllä ruotsalaiset sitten osaavat! :)

Kiertelimme myös Skansenin eläintarhassa. Vesseli on selvästi kiinnostuneempi eläimistä kuin mamselli. Toisaalta onhan poika hieman vanhempi, joten hän malttaa paremmin jäädä paikoilleen tutkimaan eläinten elämää. :)

Lämpimästi voin suositella Skansenia retkikohteena. Se sopii mainiosti niin lapsiperheille kuin muillekin kävijöille.
Aurinkoista viikonloppua ystävät rakkaat!

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka kaunista, varmasti ihana retki ollut teillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninnu, meillä oli kyllä niin mukavaa. Sää osui täydellisesti nappiin ja se tekikin retkestä vielä hauskemman! :)

      Poista

Kiitos sinulle, kun jätit kommentin! ♥