Kaikki alkukesän merkit ovat nyt täällä! Voi kuinka olen odottanut tätä kaunista vihreyttä ympärillä. Aamupalaa ulkona terassilla ja pitkiä pyöräretkiä lämpimässä säässä. Ja sitten, syreenin kukkia. Valkoisia syreenejä, lilan värisiä syreenejä ja pian täydessä kukassaan myös suosikki syreenini, Moskovan kaunotar.
Äitini oli tehnyt raparperipiirakkaa ja se maistui erityisen hyvältä. Pyysinkin ohjetta tähän maukkaaseen piirakkaan ja hän kertoi sen löytäneensä tämän blogini kautta. Äiti oli vieraillut mitä ilmeisemmin jossain suosikkiblogissani. :)
Tässä ohje:
Raparperipiirakka
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl sulaa voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
raparperia
muruseos:
100 g voita
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
ripaus vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä vaahtoon kuivat aineet. Lisää voi ja maito. Sekoita keskenään.
Levitä uuninpellille, leivinpaperin päälle. Laita raparpelipalat ja muruseos taikinan päälle. Paista 200 astetta 15-25 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Aurinkoista viikonloppua! ♥
Ihana idea toi solmittu raparperi viimisessä kuvassa :D!
VastaaPoistaKiitos Elli, raparperinsuikaleesta saa mainion nauhan. :)
PoistaSyreenit ovat ihania ja niiden tuoksu on niin kesäinen että, ihan paras kesätuoksu =)
VastaaPoistaSyreenin tuoksu on suloinen, mutta suuresta syreenikimpusta tulee samalla aika voimakas tuoksu. Ät siuuu, meillä herraväki aivastelee... :)
PoistaVoi miten suloisia kesäkuvia <3
VastaaPoistaLämmin kiitos Ansku! :)
PoistaHei...oh wie wunderschön diesen fotos.Schönen grüssen aus Germany.Luciene.
VastaaPoista