sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Wienin joulutunnelmaaPari viikkoa sitten toteutin yhden haaveeni ja matkustin Wieniin ihailemaan tätä hienostunutta kaupunkia ja sen vertaansa vailla olevaa joulutunnelmaa. Vierailin useammallakin joulutorilla, mutta raatihuoneen edustan joulutori on niistä kaikkein suurin.Vierailin keisarinna Sissin aikaista loistoa ihaillen Hofburgin ja Schönbrunnin linnassa. Seurasin Espanjalaisen ratsastuskoulun harjoituksia hulppeassa paraatisalissa. Ja tietenkin, useampi kuuluisa kahvila oli testattava mm.Café Central, Demel, Mozart ja Griensteidl. Julius Meinlin herkkukaupan valikoima oli mahtava. Suklaapuoteja oli kaikkialla Wienin keskustassa. :)
 Herkkuja raatihuoneen joulutorilla.
 Espanjalaisen ratsastuskoulun tallit.
Huikeat jouluvalot koristavat Wienin katuja.
Hevoskyydillä pääse kiertämään kaupunkia ja nauttimaan näin vanhanajan tunnelmasta. Voin vain kuvitella kuinka rouvat ovat ennen vanhaan istuneet kyydissä ja näin talviaikaan kietoutuneet viittaan ja kädet on suojattu lämpimällä muhvilla. :)
Café Demel on entinen keisarillinen leipomo. Oli hauska seurata leipurien rauhallista työskentelyä.
Café Demelissä on myös upea herkkukauppa mistä voi ostaa kauniisti pakattuja makeisia tuliaisiksi kotiin.
Demelin näyteikkuna oli myöskin varsin hurmaava. Pöytiintarjoilu kahviloissa oli sekin ihana elämys.
Hotel Sacherista ostettu tuliaisjoulukoriste. Voi, näihin lasisiin koristeisiin minä olen sitten ihan heikkona. ;)paita ja hame: mummon ompelema, neuletakki:mexx, sukkahousut:POMPdeLUX, ballerinat:Petit by sofie schnoor

Hiljalleen virittäydytään jouluun vaikka pari työpäivää vielä onkin. Lasten joulujuhlat on vietetty ja ansaittu joululoma on alkanut. Pikku mamsellin ensimmäinen syyslukukausi koulussa meni hienosti. Tämä reipas koululainen on jo varsin iso tyttö, vaikka kuitenkin vielä niin pieni. :)

Ihanaa joulun aikaa!6 kommenttia:

 1. Oi, tuosta mä haaveilin ja olin jo melkein menossakin, vaan en saanut ketään kaveria lähtemään. No, tammikuussa Pariisiin. Ei se tosin joulumarkkinoita voita :) Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Pariisi! Sinne haluaisin ensi joulun aikoihin.

   Poista
 2. Olin perheen kanssa samaisena viikonloppuna Wienissä ja hienoa oli. Väkimäärä oli melkoisen huima, joten miesväki ei suuremmin ilahtunut tungoksesta... t. Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wienin tunnelma oli ihana! Sää vain ei tuona aikana ollut paras mahdollinen.

   Poista
 3. Oi mitä kuvia, ihanaa varmasti. Itse pyörähdin Pariisin joulumarkkinoilla tänä syksynä ja huikaisevaa sielläkin :) Hyvää joulua sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, kun jätit kommentin! ♥