sunnuntai 7. helmikuuta 2016

SaippuakauppiasEhei, en myönnä että olisin ryhtymässä saippuakauppiaaksi, mutta siltä varalta, että innostuitte itsetehdyistä saippuoista ja olette huomenna menossa tarvikeostoksille, tein kiireesti tämän postauksen. ;)

Sunnuntaisin, kun puuhastelu on yleensä jotain hyvin leppoisaa, innostuimme tänään pikku mamsellin kanssa valmistamaan lisää saippuoita.
Näin Pinterestissä kuvia jäätelösaippuoista ja halusimme kokeilla niiden valmistamista.
Se oli helpompaa kuin kuvittelin. Saippuantekotarvikkeiden lisäksi tarvittiin vain mehujäätelömuotti ja jäätelötikkuja. Ainoa työ, joka vaati hieman kärsivällisyyttä oli saada jäätelötikku pysymään löysässä saippuanesteessä suorassa.
Kävinkin muotin kanssa ulkona ja pidin tikusta kiinni niin kauan, että se pysyi omin avuin suorassa. Nyt kun sää on lauhtunut, laitoin saippuat kovettumaan pakastimeen. Noin puoli tuntia riitti vallan mainiosti.
Saipuajäätelöt irrotin muotista kastamalla muotin nopeasti kiehuvaan veteen. Ne irtosivat hyvin helposti ja jälki oli tasainen. Ja lopputulos oli juurikin niin suloinen kuin toivoa saattoi. :)

Mukavaa alkavaa viikkoa!  


6 kommenttia:

 1. Melkein syötävän suloisia <3

  VastaaPoista
 2. Ihan samaa tulin sanomaan,kuin Eerikakin, että ovat kyllä syötävän suloisia saippuoita. Niin nämä, kuin edellisen postauksen sydämetkin! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Eerika ja Maria! :) Kieltämättä ovat syötävän näköisiä. Ajattelinkin varoittaa lahjan saajia, etteivät vahingossakaan haukkaa palasta. ;)

  VastaaPoista
 4. Kerrassaan herkullisia saippuoita. Ja valloittava blogi :)

  VastaaPoista
 5. Aivan syötävän ihania!!
  Lempeää ystävänpäivää täältä kukkivien mantelipuiden katveesta!

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniita on, kiitos ohjeesta. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, kun jätit kommentin! ♥